lørdag den 3. august 2013

Gluten og laktosefri Piña Colada cupcakes

2 forskellige gluten og laktosefri opskrifter 

Ingredienser til glutenfri mel cupcake 


  • 3 æg
  • 5 spsk ananasjuice
  • 1dl kokosmælk
  • 100 gram ananas blendet
  • 150 gram fri plantemargarine
  • 3 spsk kokos oile
  • 2 spsk mørk rom
  • 40 gram kokosmel den i små flager fra dit alm. supermarked
  • 200 gram doves glutenfri mel
  • 50 gram mandel mel
  • 150 gram sukker, erstat eventuelt 50 gram med kokosblomst sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron

Rør sukker og æg sammen, tilsæt nu plantemargarine og kokosolie  
herefter tilsættes ananas juice og blendet ananas
Rør resten af de tørre ingredienser sammen med bagepulver og natron, tilsæt det dejen og rør til dejen er blandet og homogen.
Dette er en ret tør cupcake dej
Bages i ca 15 min, ved 185 grader
Kagen løsner sig lidt fra papiret, og har en glutenfri tekstur, der smuldrer mere end en traditionel kage, men smager godt.


Ingredienser til opskrift på hvide bønner cupcake

  • 200 gram hvide bønner, udblødt og kogt. Du kan eventuelt snyde og bruge hvide bønner fra dåse. Bønnerne skal køres i en blender til de er en cremet masse.
  • 150 gram fri margarine
  • 3 spsk kokos olie
  • 150 g rørsukker erstat evtentuelt 50 gram med kokosblomst sukker
  • 40 gram kokosmel den i flager man kan få i et alm. supermarked
  • 1 nip salt, undlad hvis du bruger saltede dåsebønner
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 4 æg 
  • 100 gram ananas blendet
  • 5 spsk kokos mælk 
  • 5 spsk ananas juice
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk mørk rom 
  • 100 gram fint kokosmel. kan fås i helsekost butikker eks. på HER

Ananas coulis


  • 10 spsk ananasjuice
  • 2 skiver ananas 
  • 50 gram sukker
  • saften af en halv lille citron 
  • 2,5 spsk maizena majsstivelse
  • Jeg har yderligere tilføjet 2 spsk mørk rom

kog ananasjuice, sukker, citron saft og annans i en tykbundet gryde, blend ananas og tilsæt derefter maizena og kog op til det bliver en fast "creme" afkøl derefter. Når både kage og coulis er afkølet udhul med æblekernefjerner din cupcake og sprøjt coulis ned i midten af din kage.

Frosting

kokos "flødeskum"


  • 1 dåse kokosmælk, (ikke et light produkt, gerne en med en fedt procent helt op på 22%) om muligt kokos cream hvis du kan få fingeren i det.
  • 1 spsk flormelis med top
Placer dåsen i køleskabet natten over. Dåsen skal nemlig være iskold da kokosfløden på den måde lægger sig i toppen af dåsen. Et fif er at åbne dåsen i bunden, således at du kan hælde 'kokosvandet' over i en anden skål. Skrab kokosfløden og put den i en skål og pisk som ved flødeskum. Efter nogle minutter får du en kokosflødeskum. Smag den til med flormelis. 


Coconut swiss meringue cream

Er en opfindelse jeg selv er kommet på, der basalt set er en modifisering af den traditionelle swiss meringue butter cream 
  • 3 pasteuriseret æggehvide 
  • 100 gram sukker 
  • 100 gram Crisco eller andet smagsneutralt plantefedt
  • 75 gram kokosolie

Fremgangsmåde: Pisk æggehvider og sukker over vandbad med et almindeligt piskeris, til sukkeret er opløst. Hæld først sukker i skålen derefter æggehviderne. Det tager ca 3 minutter. Varmen gør det meste af arbejdet for dig, men det er vigtigt at du hele tiden rører i massen.Tag skålen af vandbadet og pisk i ca 8-10 minutter - æggehviderne skal være kølet helt af (Det er at foretrække at gøre dette i en røremaskine) Tilsæt Crisco lidt efter lidt under stadig piskning og tilsæt derefter kokosolie.

pyntet med kokoks og farvet sukker

ananas coulis


































Ingen kommentarer:

Send en kommentar